Proje kapsamında evde bakıma muhtaç  olan hastalara Bakım ve sağlık hizmeti veriliyor.
Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksek Okulu,Viranşehir Belediyesi ve Viranşehir Devlet Hastanesi ile beraber yardıma muhtaç vatandaşlara
evde muayene,  evde özbakım,evde temizlik hizmeti başlatarak bir ilki gerçekleştirdiler.
Hemşirelik bölümü öğrencilerimiz kendi öz bakımını gideremeyen hastalara bakım hizmeti vermesinin yanında hasta yakınlarınada eğitim verdiler.
Bu kapsamda Viranşehir merkez ve köylerinde 500' e yakın hastaya hizmet verilecek
.

Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksek Okulu ,Viranşehir Devlet Hastanesi,Viranşehir Belediyesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol ile birlikte Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik bölümü öğrencileri,
Viranşehir Devlet Hastanesinden 1 pratisyen doktor ,bir hemşire ve Viranşehir Belediyesinden 1 erkek,1 bayan temizlik personeli ve 1 de şöförle hizmet verilecek.

''EVDE YALNIZ DEĞİLSİNİZ'' sloganı ile Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksek Okulu tarafından sunulan evde özbakım hizmeti ve
Viranşehir Devlet Hastanesi tarafından sunulan evde sağlık hizmetinin yanı sıra Viranşehir Belediyesi de ortak projeye destek vererek evde temizlik hizmeti başlattı.

Günlük mesai saatleri içerisinde 444 38 33 numaralı telefonu arayarak hizmet talebinde bulunan vatandaşlara mobil ekip talepleri randevu sistemi ile karşılık vererek vatandaşların evlerine gidip gerekli sağlık,kişisel bakım ve temizlik hizmeti sunacak.
Konu ile ilgili olarak evde öz bakım hizmetinden yararlanan vatandaşlar Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksek Okulu ve Viranşehir Devlet Hastanesine teşekkür ederek uygulamanın oldukça faydalı olduğunu vurguladı.