Viranşehir Devlet Hastanesi ve Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksek Okulu işbirliği ile " Enine Boyuna Obezite " konulu bir konferans düzenlendi.

Düzenlenen Konferansa Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit Viranşehir Belediye Başkan Yardımcıları Arslan Çiftçi, Halaf Kete, Hastane Başhekimi Dr. İlhan Erkan, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, STK Başkanları, Halk ve sağlık personeli ile öğrenciler katıldı.

Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tuğba Menekli Amaç, Obezite hastalığının ne olduğunu, nasıl tanı konulduğunu, nasıl tedavi edildiğini ve önleminin nasıl alınacağı konusunda detaylı bir bilgilendirme yaptı. Obezite hastalığının özellikle çocuklarda ciddi oranda görüldüğünü ve bunun kaynağının da düzensiz beslenme olduğu vurgulandı. Sabah kahvaltısının önemi üzerine dikkat çeken katılımcılar çocukların abur cubur yiyeceklerden, cips ve kola gibi obeziteye davetiye çıkaran besinlerden mutlaka uzak tutulması konusunda bilgi verdi. Konferans yaklaşık 1 saat sürdü.