Ülkemizde beşincisi düzenlenen ulusal iç hastalıkları hemşireliği çalıştayı bu yıl Harran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Şanlıurfa’da düzenlendi. Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksekokulu (VSYO) ve Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliği ile düzenlenen çalıştaya, Türkiyenin her yerinden çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Çalıştay kapsamında Viranşehir programı, Viranşehir belediye başkan yardımcısı Arslan ÇİFTÇİ ve Harran üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Recep ÇİĞDEM katıldı.

Çalıştayın Viranşehir oturumunun açılış konuşmasını yapan VSYO müdürü Öğr. Gör. Habip BALSAK, Viranşehirde ilk defa bilimsel bir programa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Viranşehir Devlet Hastanesi, Viranşehir Kaymakamlığı ve Viranşehir Belediyesi ile birlikte yaptıkları projeler ile ilçenin sağlık hizmetlerine katkı sunduklarını da belirten VSYO müdürü BALSAK, bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen Viranşehir Kaymakamı Ömer DERECİ ve Belediye Başkan Yardımcısı Arslan ÇİFTÇİ’ye teşekkürlerini sunarak konuşmasını bitirdi.

Daha sonra söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep ÇİĞDEM Hemşirelik mesleğinin öneminden bahsederken, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çalıştaydan Sonra röportaj yaptığımız Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arslan  ÇİFTÇİ Viranşehir’ de böyle ulusal düzeyde katılım gösterilen bilimsel organizasyanların yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tıpkı bu çalıştayda olduğu gibi Viranşehir’de düzenlenecek bütün eğitici bilimsel  organizasyonlara Viranşehir Belediyesi olarak her zaman ev sahibi olarak destek vereceklerini belirtti.
İki oturum olarak yapılan çalıştayda, birinci oturumda Prof.Dr. Ayfer Karadakovan’ın oturum başkanlığında Prof. Dr.Nuran Akdemir  İç Hastalıkları Hemşireliğine Tarihi Bakış sunumunu gerçekleştirdi.

İkinci oturumda Prof. Dr. Nimet Ovayolu’nun oturum başkanlığında Prof. Dr. Aynur Türeyen Hemşirelikte Başarı İçin Kavramlar: Sorumluluk-Güç-Motivasyon konusunu, Prof. Dr. Sultan Taşçı İç Hastalıkları Hemşireliğinde Bütüncül Bakım konularına değindiler.